سازمان شیلات با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: براساس ضوابط و مقررات سازمان شیلات ایران که به طور رسمی اعلام شده، حضور تمام شناورهای خارجی در آبهای کشور همچنان ممنوع است.
- اخبار اقتصادی - به گزارش خبرگزاری تسنیم، مدیرکل دفتر صید سازمان شیلات ایران درباره صید ترال و تکذیب حضور کشتیهای خارجی در آبهای کشور گفت: از ابتدای آذر ماه سال 1399 با هدف آیش و پایش ذخایر فانوسماهیان در دریای عمان و براساس موافقتنامه سهجانبهای که بین سازمان شیلات ایران، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی و فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی منعقد شد، دوره زمانی دو سالهای مورد توافق قرار گرفت و این دوره در آذرماه 1401 خاتمه یافت و تاکنون نیز کشتیهای صید صنعتی ترال فعال نشدهاند .
«رضا عباسپور نادری» افزود: منابع ارزشمند آبزیانی از گروه فانوسماهیان در صیدگاههای دور از ساحل دریای عمان وجود دارد که براساس پژوهشها و مطالعاتی که توسط مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، به عنوان مراجع رسمی انجام شده و سابقه آن به بیش از نیم قرن اخیر برمیگردد، میزان ذخایر فانوسماهیان 2 .
3 میلیون تن برآورد شده که میزان برداشت مجاز 200 تا 300 هزار تن از این ذخیره ارزشمند اعلام شده است.جزئیات واردات 14 قلم کالای اساسی در 4 ماهه امسالوی خاطرنشان کرد: با رویکرد احتیاطی، بهرهبرداری از حدود 100 هزار تن از این ذخیره به طور سالانه در دستور کار است .
مدیرکل دفتر صید سازمان شیلات ایران با اعلام این که ذخایر فانوسماهیان میتواند در تولید فرآوردههایی چون آرد یا پودر ماهی مورد استفاده قرار گیرد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل نیازی که به پودر ماهی در کشور وجود دارد، بخش اعظمی از طریق واردات تأمین شده و مورد مصرف قرار میگیرد .
وی تأکید کرد: سیاستهای توسعهای چون پرورش میگو و ماهیان دریایی در قفس، میتواند نیاز کشور به استفاده از این فرصتها و ظرفیتها را دوچندان کند.نادری همچنین گفت: براساس ضوابط و مقررات سازمان شیلات ایران که به طور رسمی اعلام شده است، حضور تمام شناورهای خارجی در آبهای کشور ممنوع و اجازه فعالیت در آبهای ایران داده نشده است و به صراحت اعلام شده که تمام شاغلان در شناورهای صیادی، شرکتهای صیادی مربوطه، کارگزاران و تمام عوامل باید ایرانی باشند و از اتباع خارجی استفاده نشود .